Nije legalan ali ima svoj praznik: Kanabis

20. april je za mnoge dan kao i svaki drugi. Međutim, postoje i oni koji taj dan obeležavaju, ni manje ni više nego kao dan marihuane, odnosno dan uživanja u opijatskim svojstvima te nelegalne biljke. A kao i sa svim praznicima, marketinški geniji su se dosetili kako da sve okrenu u svoju kortist, tj. kako da profitiraju.

Poznati reper Curren$y i Diamond Supply Co. su se udružili kako bi izbacili patike nazvane “4/20 Pack”. U pitanju su duboke i plitke patike koje vrlo slikovito pokazuju vašu ljubav prema marici. Samo se potrudite da pokazujući svoju silnu ljubav ne završite u policijskoj marici.

Mala lekcija iz istorije: Kako je nastao praznik 4/20?

Termin 4/20 se prvi put pojavljuje, sada već davne, 1971. Za njegov nastanak zaslužna je grupa tinejdžera iz San Rafaela, malog grada u Kaliforniji. Njihov genijalni plan je uključivao potragu za semenkama marihuane, a sastanke su održavali uvek u 4:20 popodne. Ubrzo, fraza 4:20 se proširila i tinejdžeri širom Sjedinjenih Država su počeli da upotrebljavaju ovaj termin kao sinonim za pušenje trave.

Praznik je polako prerastao u pokret ljudi koji zahtevaju dekriminalizaciju upotrebe marihuane u Sjedinjenim Državama, a zabeležena su obeležavanja ovog praznika i u Novom Zelandu i Kanadi.

Da li mislite da bi bila dobra ideja obeležavati ovaj praznik i u Srbiji? Da li mislite da bi Skupština trebala da izglasa neradan dan?

Share This Post

Related Articles

2 Responses to “Nije legalan ali ima svoj praznik: Kanabis”

  1. dennis says:

    koliko su ove patike i kako da ih narucim,ove crne duboke za muskarce !?

Leave a Reply

© 2019 Patike. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie